Plantenstyling

Do something green today

Van vetplanten en cactussen tot speelse hangplanten en grote statement planten. Groen is niet meer weg te denken uit ons interieur. Naast het gebruik van accessoires zijn planten als styling tool hét geschikte middel om het huis nog sfeervoller en helemaal compleet te maken!

Wanneer je de huidige zachte, neutrale tinten combineert met het groen van de planten creëer je rust in de rest van je interieur. Zeker wanneer je potten meeneemt in een kleurenplan wat helemaal is afgestemd op de rest van het interieur.

I'm not sure how many plants it takes to be happy, but so far it's not fifty six

Planten

Zo is een mooie vrijstaande hoek in de kamer of een ruimte langs de bank een ideale plek om een grote, groene plant neer te zetten. Denk hierbij aan de philodendron, de bananenplant, de welbekende monstera strelitzia of de prachtige paradijsvogelplant.

Bij het stylen van planten houd je uiteraard rekening met de soort pot waarin een plant goed gedijt. Een pot helemaal in stijl met de rest van je interieur is in dit geval een lust voor het oog en ook een prachtig toegevoegd accessoire. Voor het gemak én de houdbaarheid van de plant is er een optie om te kiezen voor hydrokorrels en een waterreservoir. In dat geval heb je bijna geen omkijken meer naar je plant en hoef je je niet druk te maken of de plant te veel of te weinig water krijgt, want dat regelt het systeem dan helemaal vanzelf.

Uiteraard kun je ervoor kiezen om een jungle in huis te creëren door planten nonchalant bij elkaar te zetten in groepjes, maar je kunt ook een statement maken met een bijzondere plant die meteen in het oog springt. Door te spelen met hoogte krijg je een heel gevarieerd plantendecor. Hierbij kun je kiezen voor hangplanten maar ook voor grote planten zoals de varen, een palmsoort en de olifantsoor.
Als dit alles meer vragen dan antwoorden bij je oproept kan ik je helpen om de juiste variatie aan planten voor je te verzamelen. Ik heb daarvoor drie verschillende plantencombinaties samengesteld in drie verschillende prijsklassen. Uiteraard is het ook mogelijk om hier van af te wijken en een op maat samengesteld plantenpakket, inclusief overpotten aan te kopen.

Werkwijze

Hoe gaat een samenwerking in zijn werk?

Omdat ik het interieurplan graag compleet aanbied, groeide bij mij het idee om hierin iets voor jou als klant te kunnen betekenen. Uiteraard is een interieurplan niet compleet zonder bijpassende woonaccessoires. Zij zijn uiteindelijk de finishing touch van je woonbeleving. In mijn ogen hoort daar ook een bepaalde variatie aan planten bij, met een sfeervolle overpot die helemaal is afgestemd op jouw woonstijl. Van heel strak design tot aan rotanmanden of ijzermateriaal. Het is allemaal mogelijk.

Vandaar dat ik naast de interieurstyling een dienst plantenstyling in het leven heb geroepen. Omdat ik niet alle plantenwijsheid in pacht heb, heb ik me laten omringen door professionele leveranciers, met een supergroot assortiment aan planten en overpotten. Ook is het mogelijk om planten op hydrocultuur aan te bieden wat het makkelijk maakt om een plant mooi te houden. Het zorgt tevens voor een hogere luchtvochtigheid en minder onderhoud aan je planten. In dat geval heb je bijna geen omkijken meer naar de plant en hoef je je niet druk te maken of de plant te veel of te weinig water krijgt, want dat regelt het systeem dan helemaal vanzelf.

Dus ben je op zoek naar een heerlijke junglesfeer of een enkele mooie eyecatcher in een stijlvolle, bijpassende overpot? Laat het me weten en ik zorg voor een groenere sfeer in jouw woonomgeving!

Projecten

Bekijk afgeronde projecten

Het blijft hartstikke mooi om een schets onder mijn vingers te zien groeien tot het uiteindelijke resultaat op papier of op de wand. Ik ben dan ook telkens weer net zo blij en trots als de opdrachtgever met het eindresultaat.

Projecten

Illustraties weblog

Zelf vind ik het erg leuk om herinneringen van reizen en tripjes op papier vast te leggen (urban sketching). Voor weblog Ciao Tutti mocht ik bij de uitgave van het boek ‘mijn Puglia’ een handgeschreven tekst met illustraties maken, van de 25 beste tips uit het boek. Deze tekening ontvingen alle lezers die een boek bij haar reserveerden.

Lees verder »

Krijtwand wijn

Naast het handletteren en illustreren op papier, maak ik ook krijtwanden en muurtekeningen. Hierbij teken ik teksten en illustraties met krijtstiften naar wens van de opdrachtgever.

Lees verder »

Copyright © 2020 Marion van Ratingen | Privacy policy | Design & fotografie door Chiela.