12 mei 2020

Interieuradvies split level

De kernwoorden voor dit interieuradviesplan zijn: rust – warmte – reizen.

Om het beeld over te brengen die deze woorden bij me oproepen, heb ik een moodboard gemaakt waarbij de sfeer van de foto’s en de aanwezige kleuren laten zien in welke richting het interieurplan zich gaat ontwikkelen.

De warme aardekleuren zijn in verschillende tinten doorgevoerd in de wanden, het meubilair en de accessoires en zorgen daardoor voor eenheid in het interieur. De nieuwe, moderne meubels, met afwisselend ronde en rechte vormen, komen in deze hoge, transparante ruimte erg goed tot hun recht. Het zijn absolute blikvangers, evenals de opvallende vloerlampen die het plaatje compleet maken.

Bij het maken van het interieurontwerp moest ik rekening houden met de aanwezigheid van een vide en een verlaagd gedeelte in de huiskamer. Om eenheid in deze grote, open ruimte te creëren ging ik eerst aan de slag met een kleuradviesplan. De killere kleuren werden vervangen door zachte koper- en zandtinten. Deze tinten geven de grote, ruime kamer een warme uitstraling en sluiten perfect aan op de reeds aanwezig leistenenvloer. De klanten geven de voorkeur aan strak en modern en de door mij geselecteerde meubels en lampen geven weer wat pit aan de kamer door de aanwezigheid van hun mooie vormen, aaibare stoffen en bijpassende kleuraccenten. Een heel mooie eenheid van oud en nieuw bij elkaar!

Copyright © 2020 Marion van Ratingen | Privacy policy | Design & fotografie door Chiela.