Handlettering & illustratie

Let’s go on an adventure!

Wat begon als een creatieve uitlaatklep, werd al snel professioneel, toen het handletteren steeds populairder werd en daardoor de vraag naar mooie letterposters en/of handgetekende krijtwanden toenam. Nog altijd haal ik super veel plezier uit het actief creatief bezig zijn met het tekenen van letters en laat ik ook andere enthousiastelingen kennis maken met de verschillende technieken van het handletteren.

In de loop der tijd heb ik een geheel eigen stijl ontwikkeld en daarnaast ben ik me ook steeds meer gaan toeleggen op het maken van illustraties op allerlei gebied. Een combinatie van deze twee vaardigheden biedt oneindig veel combinaties en mogelijkheden, vanaf het creëren van een persoonlijke en stijlvolle kaart of poster, tot het ontwerpen en uitwerken van een complete krijtwand of muurtekening.

Ik probeer een stijl over te brengen die helemaal past bij de gelegenheid, de personen of het doel waarvoor deze gemaakt worden. Het draait immers allemaal om het creeren van een bepaalde sfeer, het oproepen van een fijn gevoel of een herinnering

Werkwijze

Hoe gaat een samenwerking in zijn werk?

Bij een handletter- illustratieopdracht bespreken we eerst jouw specifieke wensen. Wanneer dit helder is, maak ik aan de hand van de grootte van het ontwerp en de geschatte werktijd een prijsopgave. Vervolgens maak ik een proefontwerp, wat we samen bespreken. Hierna wordt de definitieve uitvoering van het ontwerp op papier c.q. bord- of wand getekend.

Afhankelijk van de uit te voeren opdracht wordt een offerte samengesteld. Hierbij wordt gekeken naar de grootte van de opdracht, het ontwerp en het aantal ingeschatte uren werk.

Projecten

Bekijk afgeronde projecten

Het blijft hartstikke mooi om een schets onder mijn vingers te zien groeien tot het uiteindelijke resultaat op papier of op de wand. Ik ben dan ook telkens weer net zo blij en trots als de opdrachtgever met het eindresultaat.

Projecten

Illustraties weblog

Zelf vind ik het erg leuk om herinneringen van reizen en tripjes op papier vast te leggen (urban sketching). Voor weblog Ciao Tutti mocht ik bij de uitgave van het boek ‘mijn Puglia’ een handgeschreven tekst met illustraties maken, van de 25 beste tips uit het boek. Deze tekening ontvingen alle lezers die een boek bij haar reserveerden.

Lees verder »

Krijtwand wijn

Naast het handletteren en illustreren op papier, maak ik ook krijtwanden en muurtekeningen. Hierbij teken ik teksten en illustraties met krijtstiften naar wens van de opdrachtgever.

Lees verder »

Copyright © 2020 Marion van Ratingen | Privacy policy | Design & fotografie door Chiela.